Юношеският национален отбор на България по футбол до 19 години записа загуба и равенство във втория ден на 41-ия международен турнир в Ергенцинген. В първия си двубой за деня селекцията на Владимир Стоянов отстъпи с 0:1 на Майнц 05, като попадението за немците падна в 22-ата минута. Срещу Мазембе нашите юноши направиха равенство 1:1.

“Срещу най-добрия отбор в турнира в лицето на Мазембе показахме силен дух, характер и желание за победа. Направихме и пропуски след почивката, които ни лишиха от успеха. Що се отнася до мача с Майнц, съперникът ни победи, без да има превъзходство. Стилът им беше много по-различен от нашия, но стояхме добре в единоборствата и демонстрирахме потенциал. Върхът на изявите ни беше срещу Мазембе. Яд ме е и че направихме 0:0 с Ергенцинген, срещу тях показахме старата си слабост да не можем да реализираме открилите се шансове. Вратата на националния отбор продължава да е отворена за всички момчета, родени през 1994 и 1995 година. Нека не забравяме, и че за този турнир не можех да разчитам на 4-5 момчета от Литекс. Спокоен съм за бъдещето на отбора, оптимист съм. Няма нищо странно или необикновено в това, че сменях позициите на играчите в трите мача. Затова съм треньор, за да нося отговорност, а и футболистите трябва да са готови да играят там, където ги поставя", каза след края на втория ден от надпреварата треньорът на България Владимир Стоянов.

Съставът на България от мача с Майнц: Георги Китанов, Артур Шарлети, Георги Радев, Божидар Димитров, Слави Сталев, Георг Илиев (36 - Михаел Кисьов), Станислав Дрянов (36 - Денил Селимински), Даниел Васев (29 - Рангел Джамбов), Александър Василев, Борислав Цонев, Пламен Пенев

Съставът на България от мача с Мазембе: Анатоли Господинов, Артур Шарлети, Георги Радев, Божидар Димитров, Слави Сталев, Борислав Цонев, Георг Илиев, Даниел Васев, Александър Василев (41 - Емилиан Палийски), Станислав Дрянов, Пламен Пенев (34 - Григор Долапчиев)