Новият член на женското футболно първенство Оборище (Панагюрище) дебютира с тежка загуба в шампионата. В домакински мач тимът загуби с 0:8 от Спартак (Варна) на стадион „Орчо Войвода“ пред около 100 зрители. В Панагюрище за момента разчитат на много млади и неопитни състезателки и приемат нормално поражението. Целите пред клуба са дългосрочни и сериозната селекция тепърва предстои.
 
„Отборът ни е съставен изцяло от 16-17-годишни момичета. Имаме само две, които са на 26 и 30 годишна възраст. Очакваме още 4 или 5 от други отбори, с които водим преговори. През първите 15 минути започнахме стъписано и ни вкараха 3 гола. След това играта се поизравни. Второто полувреме започна с натиск на Спартак. Допуснахме нови две попадения, които дойдоха след грешки в защитата.“
 
„Получаваме подкрепата на цялата общественост в Панагюрище. Около 100 човека публика дойдоха на първия ни двубой. Целият бизнес ще подкрепя отбора ни. Със сигурност до края на сезона, тимът ще бъде подсилен от нови попълнения, за да има друг облик през следващия. Президентът на клуба Спас Кърпаров също беше доволен. Никой не очакваше, че проектът ни ще тръгне“, заяви треньорът на Оборище Йордан Златев.