Загуба на 1/8-финал от ЦСКА за Купата на България ще запише най-срамната страница от историята на "Левски", пише "7 дни спорт". "Сините" почти сигурно остават без трофей при загуба за Купата, което ще маркира 5 години суша за отбора от "Герена".
 
Тимът ще посрещне 100-годишнината си без отличие за пета поредна година, повтаряйки постижението от периода 1960-1964 година.
 
Тогава обаче "сините" са поставени в съвсем друга обстановка на тотална доминация на ЦСКА, отбор, изначално протежиран от властта. Сега е съвсем различно и "Левски" като нищо ще запише 5 години без трофей в години, в които е най-обгрижваният от държавата футболен тим.
 
Очевидно притеснен да не се стигне до там собственикът на клуба Тодор Батков ангажира  в последните дни целия си ресурс, за да мотивира тима за игра. 
 
Всъщност не по-различно е положението в ЦСКА. Там все още живеят на гърба на една Купа на България от 2011 година и последвалата Суперкупа. Ако не спечелят първенството през тази година, това ще бъде шести сезон без титла за "червените", което също е тъмна страница в историята на "червения" клуб.