България загуби с 0:2 от Хърватия първия си двубой от Европейското първенство до 17 години, което се провежда у нас. Пред препълнените трибуни на стадион „Берое” в Стара Загора футболистите на Александър Димитров направиха добър мач срещу далеч по-класния си съперник и дори могат да съжаляват, че не успяха да вземат точка. Попаденията в двубоя бяха дело на Матко Бабич и Адриан Блешич.

Футболистите на Александър Димитров се опитаха да се надиграват с класния си съперник, което се хареса на публиката, но не бе с голям успех. Гостите овладяха средата на терена и започнаха да създават положения пред вратата на Даниел Наумов. Мажич можеше рано да открие резултата, но от два метра не успя да уцели вратата с глава. Последваха два опасни удара на Бабич, които не намериха целта.

В 24-ата минута хърватите излязоха напред в резултата. Борна Соса с чудесен шпагат открадната защитник на България, нахлу в наказателното поле и намери Матко Бабич. Нападателят се освободи от бранител, обърна се и изстреля топката. Наумов успя да я докосне, но тя влетя в мрежата му – 0:1.

Второто полувреме започна с натиск на Хърватия, като веднъж Наумов се намеси добре, а в друг случай Мажич стреля встрани.
С влизането на Георги Янев играта на България се подобри. Момчетата на Александър Димитров се хвърлиха по-смело да търсят изравняване, а влезлият като резерва халф бе най-деен.

20 минути преди края пред Тонисла вЙорданов се откри чудесна възможност за изравняване на резултата. Нападателят на Литекс получи топката по въздух и се озова сам срещу вратаря на Хърватия, но ударът му бе спасен.

В края България натисна съперника си, но нашите млади „лъвчета” не успяха да стигнат до гол. За сметка на това в последната минута на даденото продължение Адриан Блешич вкара топката в нашата врата за крайното 2:0 в полза на Хърватия.

С успеха Хърватия излезе на първо място в нашата група „А” с 3 точки. Австрия и Испания са с по 1. България е на четвъртата позиция.

Следващата ни среща е с Испания на 9 май от 15:00 часа на стадион „Лазур” в Стара Загора.

Следете с БЛИЦ: Евро 2015 за юноши до 17 години

България – Хърватия 0:2
0:1 Матко Бабич (24), 0:2 Адриан Блешич (80+3)

stat1.jpg

stat2.jpg

Срещата по минути - ТУК!

BulgariaБългария: 1. Даниел Наумов, 2. Димитър Савов, 4.Радослав Димитров (smqna.jpg69-11.Светослав Ковачев), 3.Кристиян Славов, 6.Георги Русев,10.Илиян Стефанов, 11. Асен Чандъров (smqna.jpg47-8.Георги Янев),14. Матео Стаматов,13. Петко Христов, 17.Павел Головодов, 18. Тонислав Йорданов (smqna.jpg68-9.Валентин Йосков)
Резерви:12.Димитър Шейтанов, 7.Алекс Боримиров, 16.Георги Чукалов, 3.Даниел Иванов, 11.Светослав Ковачев, 8.Георги Янев, 9.Валентин Йосков
Треньор: Александър Димитров


CroatiaХърватия: 1.Адриан Семпер, 3.Борна Сосаjalt.jpg, 16.Марко Грижа (smqna.jpg80-18.Адриан Блешичtopka.jpg ), 6.Винко Солдо, 4.Мартин Ерлич, 7.Йосип Брекало, 5.Бранимир Калаица, 10.Никола Мороjalt.jpg, 9.Карло Мажич, 8.Невен Дурашекjalt.jpg (smqna.jpg73-14.Дино Халиловичjalt.jpg), 17.Матко Бабичtopka.jpg (smqna.jpg60-11.Давор Ловрен)
Резерви:12.Иван Невестич, 11.Давор Ловрен, 15.Саша Урошевич, 14.Дино Халилович, 18.Адриан Блешич, 13.Михаел Бришки
Треньор: Дарио Башич

Стара Загора, стадион "Берое"
Съдия: Павел Рачковски (Полша)
Жълти картони:
Невен Дурашек, Борна Соса, Никола Моро, Дино Халилович (Хърватия)