ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Интересен бразилец подписа с Локомотив (Пловдив) преди дни, след като се представи успешно в пробите и впечатли Александър Томаш. 27-годишният Леонардо де Соуса Сена парафира с "черно-белите" за три години. Той е полузащитник, а историята му е изключително интересна. 

Лео Сена не е играл официален мач от средата на май 2021 година, но сега е амбициран да се наложи в състава на "смърфовете". Причината за дългото му отсъствие са сърдечни проблеми.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+) 

Юноша е на Гояс, като през 2020 г. е привлечен от бразилския гранд Атлетико (Минейро) срещу 680 000 евро, a малко след това преминава под наем в Специя, където записва силни мачове в Серия "А" и настоящият клуб на Петко Христов го закупува за 2 милиона евро - през лятото на 2021 г. Тогава започват и проблемите на Сена. Халфът се разболява от COVID-19, но не изкарва леко вируса, а получава усложнения - възниква миокардит. 

Родният му клуб Гояс му подава ръка и го привлича като свободен агент през август 2022 година, но бързо след това се разделя с отбора и беше без тим преди Локо (Пд) да го представи в началото на месеца. Сега Сена е напълно възстановен и очаква да запише първи официални минути след двугодишна пауза. Според „terra.com.br“, официалният му дебют ще е срещу Пирин (Благоевград) на 12 август. 

„Завърнах се след почти две години на страх и несигурност. Несъмнено двете най-тъжни години в живота ми, тъй като не можах да правя това, което най-много обичам. Това беше най-малкото нещо, защото най-важното беше здравето ми и днес, слава Богу, съм готов отново да играя футбол. Да вървим, сега, към следващото предизвикателство. Ще играя за Локомотив (Пловдив), в България. Благодаря на семейството ми, мениджъра ми и малкото приятели, които никога не спряха да бъдат до мен. Благодаря на всички, които ме придружават и ме аплодират. Божиите планове са по-големи от моите“, казва Лео Сена.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024