Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Битката за оцеляването в "А" група става все по-ожесточена. От 18:00 часа днес Пирин (Гоце Делчев) гостува на друг тим, борещ се да не изпадне - Локомотив (София). Интригуващият мач от 27-ия кръг ще се състои на стадион "Българска армия", а не на клубното съоръжение на "железничарите" в "Надежда", където ще се вихрят "Депеш мод". От щаба на Пирин (ГД) обявиха, че всеки мач до края на първенството ще бъде като война и именно в решителните двубои ясно ще се види какво означава македонски дух. Неврокопчани загубиха нещастно с 0:1 от Черноморец преди дни след автогол на Димитър Пиргов в даденото от съдията добавено време. За Пирин няма никаква друга алтернатива, след като ножът съвсем опря до кокала заради точките, които преките му конкуренти "Ботев" (Враца) и Локо (Сф) взеха в предишния кръг. Неврокопчани изразиха недоволство, че битката за оцеляване не е чиста, като скочиха на Славия, заявявайки, че "белите" правят подаръци именно на конкуренти на селекцията на Тенчо Тенев.

"Бяхме нарочени още от самото начало от определени кръгове и всячески се правят опити, различни атаки, да ни няма в "А" група. Примери за това, колкото щеш. Някои неща от мача в Бургас останаха забулени в мистерия и май целенасочено не се споменават? Защо никой не каза, че единствено съдията видя фаула, след който падна гола в нашата врата след даденото от съдията 3-минуто продължение? Дори и треньорът на домакините Димитър Димитров след мача каза, че не е видял такъв смешен фаул и изрази негодувание и възмущение от случилото се на стадиона в „Овча купел”. Добре казаха от "Ботев" (Враца) преди няколко дни, че битката за оцеляване няма да бъде чиста. Ами съвсем пресен пример за това е как един отбор със стогодишна история се скъса да раздава подаръци навръх вековния си юбилей и изходът от някои негови мачове да се знае много преди те да са започнали и завършили", заяви пред БЛИЦ спортно-техническият директор на Пирин (ГД) Иван Близнаков.

"Ние обаче няма да се откажем и ще се борим до последно. Просто нека бъде ясно, че в оставащите 4 кръга ще се види какво означава македонски дух. За мачовете, в които гостуваме ще бъде война, а сега вече гостите на нашия стадион ще видят какво е истински ад. Няма друга възможност и ние сме длъжни да се раздадем до край. Тия, които ни отписват, твърде много бързат! Ще се борим до край с честни средства и ще оцелеем напук на различни машинации и сметки на някои. Може да им пречим на определени кръгове, защото сме отбор от малък град, но този град е футболен и заслужава догодина да се радва на отбор в "А" група. Заради този град, заради феновете ни и заради честта си ще се борим. Не ни е страх, другите да ги е страх", добави Близнаков.  

След днешния мач с Локо (Сф) на Пирин (Гоце Делчев) до края предстоят още домакинства на Литекс и Локо (Пд), както и гостуване на ЦСКА.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ