Разделилият се с Литекс Герасим Заков не скри, че иска да носи екипа на Локомотив (Пловдив). Нападателят вече е провел разговори с треньора на "смърфовете" Стефан Генов, но предстои да има такива и с боса на клуба Веселин Марешки.

"Познавам се много добре със Стефан Генов, тъй като сме работили и преди заедно. Вече проведох няколко разговора с него", заяви пред "7 дни спорт" Герасим Заков.

"Той има голямо желание да подпиша с тима. Смята, че бих му бил полезен. За момента обаче няма развитие около ситуацията. Говорил съм единствено с треньора. Очаквам тези дни да се срещна и с президента и да обсъдим условията около евентуалния ми договор с клуба. Аз лично искам да играя за Локомотив (Пловдив). Но не зависи само от мен", сподели нападатеят, който през сезон 2008/09 беше част от състава на "смърфовете".

"Чакам развитие - евентуално да изляза зад граница. Имам оферти и от още 2-3 клуба от "А" група. Аз обаче не бързам с решението си. Най-вероятно в началото на другата седмица ще стане ясно къде ще играя", завърши юношата на ЦСКА.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ