Цената на изгряващата звезда на “Ботев” (Пловдив) и българския футбол - Тодор Неделев, е 1,5 милиона евро, пише “ 7 дни спорт”. Това е сумата, вписана в новия договор на младежкия национал с пловдивския клуб. Въпросните пари са трансферната цена на футболиста, определена от ръководството на “жълто-черните” и упомената в специална откупуваща клауза.
 
Според настоящата договорка Неделев ще взима и доста по-сериозна месечна заплата. С поставената цена от 1,5 милиона евро от “Ботев” на практика са искали да секнат и мераците на всички родни клубове, облизващи се за офанзивния халф. Желание да го имат в редиците си проявяват от Лудогорец и най-вече от ЦСКА, но едва ли “червените” ще извадят исканите пари. По този начин следващият отбор на Неделев може да бъде само чуждестранен.
 
Още преди година и половина той беше желан от турския гранд Галатасарай. Тогава тимът от Истанбул искаше до го привлече, като идеята беше първоначално да играе за втория състав. Ръководствата на двата клуба обаче не се споразумяха. Галатасарай продължава да следи развитието му и сега. През есента той хвана окото на още два клуба от Турция – Манисаспор и Истанбул ББ, както и на отбори от Полша.