На заседание на Управителния съвет на втородивизионния Дунав (Русе), председателствано от кмета Божидар Йотов, беше взето решение 56-годишният футболен клуб да бъде закрит. Решението ще бъде изпратено днес до Българския футболен съюз.

Футболистите ще получат служебни бележки, даващи им право да преминат в други отбори без финансов иск. До седмица ще бъде закрита и школата към клуба и вече се подготвят документите за освобождаване на работещите в нея треньори.

Русенският клуб се закрива поради финансова немощ. До това се стигна, след като изявилият желание да поеме Дунав руски предприемач Андрей Иванов така и не осигури обещаните дължими пари на футболистите.

Ето какво се казва в официалния сайт на клуба.
”Определено не сме се объркали, въпреки че много ни се искаше да е така. За съжаление ФК Дунав в този си вид престава да съществува. Сухата информация гласи, че днес ръководството на клуба раздаде на играчите бележките, с които те са свободни да си търсят късмета някъде другаде.

За съжаление нещото, което е способно да обедини русенци, да ги накара да викат от щастие или да плачат от мъка, вече го няма. Трудно се пише в подобен миг, а и няма нужда от повече думи. Сигурно ни разбирате повече от добре.”

„Казваме Ви довиждане, а не сбогом, защото Дунав пак ще го бъде и един ден всички ще се гордеем с постигнатото, отново ще се радваме ЗАЕДНО там, на стария, очукан, но НАШ стадион. Там, където нашите деди са се радвали на славни победи. Уви, днес отронваме една сълза, но сме длъжни да продължим напред...”