С писмо до БЛИЦ феновете на Нафтекс алармираха, че детско-юношеската школа на клуба е пред закриване. Ултрасите са разтревожени за бъдещето на "шейховете", които в сряда играят бараж за влизане в "А" група срещу Спортист (Своге).

"Това може да се окаже последния мач в историята на клуба", проплакаха феновете на Нафтекс.

Ако "шейховете" спечелят в сряда, то те не могат да се състезават в елита поради наличието на един и същ собственик с този на Черноморец - Митко Събев. В случай, че това стане, Нафтекс ще бъде закрит. При загуба от Спортист "шейховете" ще се слеят с третодивизионния Поморие и ще играят в Източната "Б" група.

"Част от юношите ще бъдат прехвърлени в Черноморец, а останалите около 200 деца остават без отбор. Закрита е и футболната паралелка на Нафтекс в местното спортно училище", алармираха привържениците на бургаския клуб.

Пълният текст на писмото, изпратено от феновете на Нафтекс от Бургас (без редакторска намеса):

Нефтохимик се отказва от атака на българския футболен връх без бой! Това се случва след като изтече информация, че най-добрата школа в България се закрива. Всеки запалянко, следящ изкъсо ситуацията в българския футбол, знае, че клуб, който няма собствена школа, няма да бъде допуснат да се състезава в професионалните ешалони на БФЛ. По този начин още от сега става ясно, че какъвто и да резултата от срещата в сряда, то Нефтохимик няма да бъде допуснат до участие в А ПФГ!

Всички ние, феновете на Нефтохимик Бургас, се надяваме тази информация да се окаже измислица на зложелателите на най-успелия бургаски футболен отбор! В противен случай за пореден път ще се убедим, че българският футбол е едно бутафорно копие на великата футболна игра!

Не може в една "европейска" страна с "лека" ръка да се закриват, съединяват и създават футболни клубове носещи толкова радост на стотици хиляди български запалянковци!

Не може да се експлоатират талантите на момчетата от школата на "Нефтохимик", за да се развива футболът в градския съперник "Черноморец" (нямащ нищо общо с автентичния отбор от Бургас). Именно това ще се случи след закриването на школата на "шейховете... младите таланти на "зеления отбор" ще бъдат принудени да се запишат в школата на вечния съперник, без значение дали желаят това или не.

Тук идва и момента, в който родните футболни дейци трябва да се намесят. Господа управляващи, нормално ли е "Черноморец" и "Нефтохимик" да се намират в явна връзка през последните три години и вие да не предприемете нито една сериозна санкция спрямо ръководителя на тези футболни клубове? Извършиха се десетки трансфери от и към двете страни... за неизвестни суми и срокове.

Нормално ли е недвижимо имущество да се прехвърля като апортна вноска от единия към другия футболен клуб,за да се облагодетелства "Черноморец"? Това не говори ли за взаимосвързаност между два професионални отбора и този факт не попада ли под ударите на закона? На тези въпроси вие или не можете, или не искате да отговорите...дано поне е първото, защото вторият вариант ни се струва кощунствен.

Явното и целенасочено закриване на отбор, който е нанесъл едни от най-големите поражения на български грандове "Левски" и "ЦСКА", ни се струва най-малкото престъпно деяние спрямо развитието на българския футбол! Нека не забравяме,че Нефтохимик е двукратен носител на купата на ПФЛ и е свързан с едни от най-стойностните участия на българските отбори в ЕКТ!

Питате се каква е ролята на Красимир Балъков в цялата тази история? Истината е тази, че в момента в който Красимир Балъков зае треньорския пост на "Черноморец", той целенасочено започна да руши имиджа и създадената футболна структура на "Нефтохимик". Още след футболната есен отборът ни беше оставен без едни от най-важните си играчи, като сумата за тяхното преминаване в другия "бургаски" клуб останаха тайна за обществото... така или иначе тези футболисти почти никога не вземаха участие в шампионатните двупо на "Черноморец".

Въпреки това, "Нефтохимик" успя да се изправи на крака и да запише серия от добри мачовеи да завърши сезона на второ място с респектираща преднина пред следващите отбори от Източната Б ПФГ. След края на сезона г-н Балъков предприе мерки за подменяне на седалките на стадион "Лазур" - зелените седалки ще се заменя със сини. Забележете, че на книга стадионът се води все още собственост на отбора ПФК "Нефтохимик"...

С това си действие, както и с нееднократните изказвания на Балъков за монополизиране на футбола в Бургас от страна на "Черноморец", той компроментира своя авторитет на уважавана футболна личност. Надали някъде из Европа Красимир Балъков е видял подобни безскрупони методи на управление...

Нека напомним на журналистическото общество, че Балъков се завърна в България с ясната идея да гради футбол от европейска класа в България. Сами виждате,че в момента Балъков се стреми да руши всичко изградено от "Нефтохимик", като явно е забравил великата максима,че "конкуренцията ражда качеството"...

С това съобщение ние, феновете на Нефтохимик, се надяваме най-после медиите в България да окажат съпричастност на ставащото в град Бургас, а отговорните фактори в българския футбол да вземат отношение по случая и да покажат, че БФС не слугува на имена и спонсори.