Трета зима поред сценарият в Хасково се повтаря: отборът от града на националния селекционер Станимир Стоилов е разпуснат, треньорът Недялко Петров не иска да стъпва повече на стадиона, в касата няма пукнат лев.

"99 на сто е сигурно, че напролет Хасково ще прекрати участието си в Югоизточната "В" група", убеден е изпълнителният директор Емил Траилов.

Тимът финишира полусезона на 16 място с 14 точки, но агонизираше през цялата година. Според Траилов е трябвало да се сложи край на мъките още през 2007-а, когато Здравко Узунов се отеглил от клуба.

"Колкото повече опити правиш да спасиш отбора, толкова по-голям виновник излизаш, че въобще го има", констатира пред "7 дни спорт" футболният шеф.

Още по-черно бъдеще пред Хасково очерта вицепрезидентът Шенер Сабри. "Догодина футбол в града изобщо няма да има. Този спорт не е обичан в Хасково. Принудени сме да разпуснем мъжкия отбор. По-страшното е, че същото ще се случи и с детско-юношеската школа, в която тренират над 150 деца", заяви Сабри.

Все пак шефовете оставиха един процент надежда, че тимът може да избута до края на сезона. "По Коледа се случват чудеса. Може и нещо хубаво да стане в Хасково", пожела си Траилов. /БЛИЦ