Българинът Иво Ивков ще стане част от делото на века, което може да обърне с главата надолу европейския футбол. Швейцарският клуб Сион обяви, че ще продължи битката си с УЕФА, докато не бъде върнат в Лига Европа. Тимът изхвърча заради ползването на нередовен играч със Селтик. "Червено-белите" обаче удариха централата в Нион в съда.

Швейцарски магистрати обявиха, че Сион трябва да се състезава в турнирите. Апелативната комисия на УЕФА обаче не зачете това решение на гражданското съдилище. Президентът на клуба Кристиян Константин обяви, че ще завежда дело в кантона Во за криминално престъпление (каквото е погазване на решенията на швейцарския съд) срещу Мишел Платини, генералния секретар Инфантино и членовете на апелатива. УЕФА е регистрирана в Швейцария и е подвластна на законите в страната. Константин дори поиска финансовият министър Евелин Видмер-Шлумф да спре данъчните облекчения за европейската централа.

"Не съм запознат със швейцарските закони. Няма обаче съд, който да е осъдил съдии за тяхното решение. Аз стоя зад своето. То не бе взето леко. Проблемът е, че ако бяхме върнали Сион в Лига Европа, щяхме да създадем неравнопоставеност. Иначе щеше да ни съди Селтик. Не се притеснявам, горд съм, че получих покана за този случай", обяви Иво Ивков пред "Стандарт".