Заместник-кметът на Видин Венци Пасков е новият шеф на местния футболен клуб Бдин. Той беше определен за председател на новия Управителен съвет. Новото седемчленно ръководство беше утвърдено от Общото събрание. Пасков заменя на поста Орлин Василев, който остава член на УС. В ръководния орган са още бизнесмените Пламен Николов и Светломир Първанов, делегатът във „В“ група Павел Петров, представителят на феновете Смилян Барболов и адвокатът Радостина Рангелова.

"Управителния съвет на клуба представи отчет за дейността през изминалия период и предложи моята кандидатура за председател на Управителния съвет. Това не означава, че няма да се занимавам и с останалите спортове във Видин. Материалната база на стадиона е на много високо ниво, което трябва да ни радва и да се използва рационално от децата, от младежите на града. Що се отнася до футболния отбор, ще трябва в бъдеще да се търсят всички възможности за спонсори и за дарения, защото общинският бюджет не е достатъчен, а освен това в ДЮШ такси за тренировки не се събират," заяви Пасков пред радио „Видин“.

Бдин е на четвърто място в Северозападната „В“ група с 28 точки след изиграването на 15 мача. Тимът от Видин е на 11 точки от лидера „Ботев“ (Враца) и на девет зад Академик (Свищов) и Етър (Велико Търново).