Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов участва в откриването на междуфирмен турнир по мини футбол с кауза „И ние искаме като Вас“, който се провежда на 13 и 14 октомври на спортен комплекс RD Sport в столицата.

Инициативата е организирана от фирма „Спорт Скилс“ ЕООД и се подкрепя от организация „Пара Кидс“, помагаща на деца с увреждания да спортуват активно и Министерството на младежта и спорта. Основната мисия е спортът и заниманията на открито да бъдат достъпни за всички деца.

„Изключително съм щастлив, че се организира такъв турнир. С Вашата помощ все повече деца с увреждания ще имат достъп до спортни занимания, за което искам да Ви благодаря. Надявам се турнирът да се превърне в традиция и повече хора да последват Вашия пример. Пожелавам Ви успех и нека по-добрите победят“, заяви зам.-министър Андонов.

По време на церемонията той връчи ваучер със събраните средства от таксата за участие на представителите и децата от организация „Пара Кидс“. Сумата ще послужи за закупуване на нови приспособления за спорт и рехабилитация.

Управителят на „Спорт Скилс“ Иван Вичев благодари на зам.-министър Андонов за подкрепата, която ММС оказва и пожела успех на участниците. В междуфирмения турнир участват 12 отбора, сред които и изцяло женски тим. Днес ще бъдат изиграни мачовете от груповата фаза, а утре надпреварата ще продължи със срещите от директните елиминации.