Изненадващо Западната “Б” група може да остане с 11 отбора за новия сезон. Получилият лиценз Ботев (Криводол) е пред отказване, пише в. “Тема Спорт”.
 
Поради липса на средства тимът няма да може да се включи в надпреварата. Това със сигурност поставя БФС в шах, тъй като има доста трудности по съставянето на програмата. Както е известно, Изпълкомът реши да намали вторите дивизии на 12 отбора, след като цели 8 “изгоряха” заради неполучен лиценз.
 
До края на седмицата Ботев трябва да отговори дали може да се включи в първенството на Северозападната “В” група или ще отиде в окръжните групи. Освен парите проблем е и липсата на терен. Криводолци преди играха в Бяла Слатина и Берковица.
 
Сега от клуба правят опити да ползват терена в Мездра. Оттам обаче искат непосилен наем, което ги поставя в безизходица, тъй като стадионът в Криводол още не е ремонтиран. Общината спечели европейски проект за съоръжението, но за реновирането му ще е нужно време.
 
Междувременно стана ясно, че Локомотив (Мездра) ще започне новия сезон в Северозападната “В” група. Другото сигурно е, че Белите орли се отказват от мъжкия футбол и няма да са в Северозападната “В” група. Клубът продължава само с юноши – старша и младша, и деца.
 
Плевен все пак ще има отбор в дивизията и това е новосвормираният Спартак 1919. На заседание на ЗС на БФС-Велико Търново е взето решение първенството 2010/11 да е с 16 отбора. Нов член освен Спартак е и Самоводене (Велико Търново). В групата се завръща Бдин (Видин), който изпадна от Западната “Б” група./БЛИЦ