Бившият шеф на Детско-юношеската школа на ЦСКА Ивайло Котев заплаши със съд Георги Илиев, след като Майкъла го нападна остро в медийното пространство. Г-н Котев изпрати до БЛИЦ декларация, която публикуваме без редакторска намеса:
Във връзка свчерашното ми участие в предаването по канал 3 „Сектор БГ” и последвалия коментар след това в предаването „Изяжте Крум Савов” съм длъжен да поясня следното:
Не чух изказването на лицето Г. Илиев – Майкъла по мой адрес, но от това което прочетох в спортните сайтове, се чувствам задължен да му отговоря на нападките срещу мен, компрометиращи името ми, за което цял живот съм се борил да изградя.
Първо му „благодаря” за квалификацията “момче” - все пак съм на 47 години и сигурно е комплимент.
Второ – да, играл съм малко професионален футбол, но на 17 години получих контузия, която води обикновено до инвалидност, но аз все пак играх и след нея и станах Шампион и носител на Купата на България, макар и в разширения състав.Все пак не може всеки да има „неговата бляскава кариера - на Илиев”.
Трето - за 10 години треньор в ДЮШ на ЦСКА, 5 години Директор на школата, 2 години треньор на юношеските национални отбори, 2 години като главен мениджър на Пирин (Благоевград), година като мениджър на Конелиано /да припомням ли как с нашите юноши влязохме в „А” група), за годините, работа в чужбина, няма какво да говоря. И сега, последната година като директор на школата на Лудогорец, никой, ама никой, не си е позволил да постави под съмнение моята почтеност и лоялност към институцията, в която работя. Работил съм с десетки вече бивши и настоящи национали на България - да пита тях за мен. Стотици други момчета, играли професионален футбол, с които съм работил - да пита тях за мен, а не да петни името на човек, когото дори не познава.
След вчерашното изказване на господина очаквам да докаже твърденията си с факти и доказателства, с които моите двама адвокати с радост ще се запознаят в съда. В противен случай да замълчи (не ми е нужно неговото извинение) и да спре да клевети всички, които не са му удобни. Защото благодарение на него думата „схема” придоби съвсем друго значение, различно от българския тълковен речник. Ивайло Котев