Собственикът на столичната детско-юношеска школа ДИТ Спорт Румен Чандъров забрани на журналиста от Viasport.bg Валентин Маринов достъпа до клубната база в "Драгалевци" и неколкократно отправи заплахи след вчерашния мач на младшата, родени 1998 г., срещу Чавдар (Етрополе), завършил 1:0 за домакините.

Двубоят бе зонален бараж за осминафиналите в турнира за Купата на БФС.

В ДИТ са недоволни от репортажа в единствения сайт за детско-юношески спорт за мача "Левски" - ДИТ 2:1 от столичното първенство. Обиди и квалификации към репортера на полувремето и през втората част отправи служител на школата, известен като Дучето. Той първи опита да забрани на нашия пратеник да си върши работата, но все пак не прекрачи границата. Ако изобщо може да се говори за подобно нещо в случая...
 
След срещата Румен Чандъров (на снимката вляво от Наско Сираков, архив) поиска сметка на журналиста защо не е отразил двубоя с Левски по определен начин. "Забранявам ти да стъпваш повече тук", изрече хотелиерът, след което изпусна нервите си и дори тръгна да налита на бой, но бе възпрян от свой спътник.
 
"Ако продължаваш да пишеш глупости, ще те намеря и ще си имаш проблеми", добави Чандъров.

В разпрата се включи и Румен Павлов, главният треньор в ДИТ, който поне без забрани, заплахи и обиди, също потърси сметка за отразеното за мача с "Левски". Случката се разигра пред много хора, които останаха безучастни свидетели.
 
Валентин Маринов е с дългогодишен стаж, като е работил в редица медии, между които е и в. "Труд".

P.S. Редакцията на БЛИЦ осъжда действията на г-н Чандъров и застава твърдо зад нашия колега, който винаги е отразявал безпристрастно и обективно спортните събития.