Футболистите на Дунав най-сетне ще получат дължимите суми със задна дата. Разплащането ще започне от днес, като ще бъде разделено на три отделни транша, информира сайтът на клуба.

По план играчите трябва да си получат трите заплати и осемте премии в пълен размер до началото на месец август. Вчера ръководството на клуба предложи на играчите намалени възнаграждения за новия сезон и днес се очаква техния отговор на това предложение.

Предвид това, че футболистите ще получат все пак заработените си пари от миналия шампионат, се очаква по-голямата част от тях да се съгласят на намалено възнаграждение и да останат в отбора и за новия сезон. На този етап единственият състезател, който напуска със сигурност е вратарят Александър Димов, който отива в Доростол (Силистра). Станислав Антонов, Радослав Комитов и Любомир Иванов също обмислят възможността да си тръгнат от русенския тим, но не са потвърдили окончателно това си намерение.

Днес от 13:00 часа футболистите и ръководството отново ще се съберат, за да вземат окончателното решение за бъдещето на Дунав. Ако всичко се развие според очакванията, в близките дни отборът ще стартира лятната си подготовка за новия сезон в Източната "Б" група. Засега са договорени по две проверки на разменено гостуване със Светкавица (Търговище) и Волов (Шумен). /БЛИЦ