Ръководството на Литекс забрани на футболисти и представители на треньорския щаб да дават изявления до дербито с Левски в неделя. “Причината - отборът трябва да се подготви на спокойствие за сблъсъка със "сините". В навечерието на мача с Левски треньорът Ангел Червенков ще направи изказване пред клубния сайт”, пише на официалната страница на “оранжевите”.

Финансовият директор на Литекс Величко Дихонов отрече появилите се информации, че сегашният треньор Ангел Червенков ще бъде уволнен след поражението от Пирин с 1:4 в 17-ия кръг на “А” група.

“Ясно и категорично заявявам, че подобни приказки са чиста спекулация. Никога не е стоял въпроса за смяна на треньора. В Литекс имаме модел на работа. Няма да свалим доверието от Ангел Червенков след един мач, бил той и загуба с 1:4. Не коментираме и не обсъждаме работата на хората, които водят Литекс, през първата им година. Наистина загубата в Кюстендил е тежка. За нея вина имат футболистите. Уверявам ви, че знаем причините за провала в Кюстендил и вече работим по тяхното отстраняване. Със сигурност обаче те не касаят смяна на треньора”, каза Дихонов пред официалния сайт на клуба.

“Литекс не е отбор, в който ден за ден решаваме какво да правим. Имаме ясна политика и модел на работа, които следваме стриктно. Всякаква информация за Литекс, извън официалната такава е несъстоятелна”, завършва изявлението си финансовият директор./БЛИЦ