Вратарят Георги Китанов ще застане на вратата на Черно море при гостуването на "Ботев" (Пловдив) за реванша от турнира за Купата на България. Това стана ясно, след като селекционерът на младежкия национален отбор Михаил Мадански се е съгласил да пусне стража и той да е на разположение на Георги Иванов-Гонзо за тежкия мач в Пловдив. По тази причина ръководството и спортно-техническият щаб на Черно море благодари на Мадански за проявеното разбиране.

Реваншът между "моряците" и "Ботев" (Пд) е точно между двата евроквалификационни мача на „лъвовете" - срещу Дания (15 ноември) и Словения (19 ноември). Двубоят за Купата е в неделя от 13:30 часа, а както е известно, първата среща на "Тича" завърши 0:0.

Другият вратар на Черно море Емил Михайлов е контузен и Гонзо помолил Мадански да му върне Китанов.

Наказани за реванша са голмайсторът Бакари и Даниел Георгиев. Нападателят Георги Божилов и защитникът Стефан Станчев пък днес направиха първа тренировка с Черно море след претърпените хирургически интервенции преди време. Двамата започнаха на стадион "Тича" с леки натоварвания. Контузеният вратар Емил Михайлов пък още усеща болки в бедрения мускул.