Българският треньор на украинския Металург (Донецк) Николай Костов поднови договора си с клуба за още три години, съобщава официалният сайт. Президентът на Металург Сергей Алексеевич прие на среща българския специалист, на която са обсъждани актуални въпроси и бъдещето на отбора, който през есента ще играе в Лига Европа (новото име на турнира за купата на УЕФА).

“Буквално за една година работа нашият отбор постигна страшно много, треньорът и футболистите прогресираха и това позволи да привлечем още фенове. Надяваме се под ръководството на Николай Костов да достигнем още повече успехи и не само в Украйна, а и в чужбина”, заяви президентът на клуба.

“Откакто работя в Металург, се стараем да показваме атакуващ футбол, който да се харесва на нашите фенове. С моите помощници ще приложим всички свои знания, за да може отборът да се представя достойно в първенството и евротурнирите”, каза Николай Костов.

В Металург (Донецк) играе и бившият футболист на ЦСКА Велизар Димитров, който този сезон бе с основен принос за четвъртото място в крайното класиране./БЛИЦ