Представителният отбор на Локомотив (София) загуби с 3:5 от Локомотив (София)-легенди в демонстративен мач, превърнал се в незабравим празник за многобройната публика, по случай 95-годишнината на клуба. Двубоят бе в две полувремена от по 25 минути.

Дончо Донев откри резултата в 6-ата минута, а в 19-ата Юлиян Ненов изравни. Бойко Величков обаче отново даде преднина на легендите с попадение в 20-ата минута, а в 23-ата Георги Пеев вкара трети гол. Даниел Васев покачи на 4:1 в 27-ата минута, но секунди по-късно Селсо Рапосо върна едно попадение за представителния тим.

Към края на срещата двата отбора си размениха по още един гол. Първо първият тим намали на 3:4, а в 47-ата минута Александър Бранеков оформи крайното 5:3 за легендите.

По-рано днес Локомотив откри своя нов фен магазин. В 19:00 часа започна официалната церемония по честванията. На терена излязоха юноши и легенди на един от най-големите отбори в България, които получиха и по едно шалче за спомен.

Иначе Локомотив (София) навърши 95 години на 2 септември. През май 1929 година група железничари от тогавашната ЖП работилница в София решават да оформят организационно своята дейност, създавайки „Железничарски спортен клуб“ (ЖСК София). На 2 септември преди 95 години е проведено официално учредително събрание, в което участват 18 души, които са свързани под една или друга форма с Министерството на железниците.

Именно тези 18 души дават началото на отбор, който 95 години по-късно ще бъде един от най-великите в страната.

За днешния празник на стадион "Локомотив" дойдоха Спиро Дебърски, Ради Здравков, Румянчо Горанов, Пламен Николов, Бойчо Величков, Тони Велков, Ангел Колев, Георги Пеев, Николай Тодоров-Кайзера и много други легенди от близкото и по-далечно минало.

Първият удар в мача даде легендарния Спиро Дебърски, който въпреки че е на 90 години, не се поколеба да излезе на терена. Петнадесетина минути преди края на двубоя стадион "Локомотив" бе озарен от празнична заря.