Локомотив (Русе) и Добруджа завършиха наравно 1:1 в дербито от 4 кръг на Североизточната Tрета лига. Мачът на стадион "Дунав" започна с равностойна игра. През първото полувреме гостите от Добрич опитаха да изненадат домакините, но многоходовите им комбинации бяха лесно разгадавани от локомотивската отбрана. В 12-ата минута играчите на Добруджа удариха греда. В 25-ата "железничарите" сториха същото, а до почивката липсваха други положения.

Второто полувреме започна с вихрено начало. В 48-ата минута топката профуча на педя над русенската врата, а в ответната атака Радомир Хараланов се оказа на чиста позиция, но стреля встрани. В 62-ата минута Мартин Иванов изведе „железничарите“ напред в резултата. При центриране той се оказа непокрит в наказателното поле на Добруджа и разстреля от упор Радомиров за 1:0.

В 71-ата минута гостите успяха да изравнят. Петър Казаков подаде на младия Кристиан Пешков, които се вряза в защитата на Локомотив (Русе) и вкара в мрежата на Сашев за крайното 1:1.

В 74-ата новото попълнение на Локомотив Александър Маринов, който влезе като смяна, пусна хубав пас към Радомир Хараланов, но последният би в аут. 27-годишният Маринов пристигна в Русе от английския аматьорски тим Фавершъм Страйк Форс.

В последните минути на мача Тодор Колев за Добруджа и Динко Станчев за Локо пропуснаха да донесат победата на своите.

По този начин Локомотив спря Дунав към върха и добричлии остават трети с 8 точки, на 1 зад челниците Септември (Тервел) и Доростол (Силистра).