Нароченият за гонене от Миньор Николай Харизанов възнамерява да съди клуба. Причината е неправомерното му отстраняване от първия отбор. Както е известно, преди мача със Славия от втория кръг на първенството Харизанов, Атанас Николов и Павле Делибашич бяха изгонени. От ръководството обяснили на футболистите, че се налагали съкращения.

"Трябвало да ме освободят. Предложиха ми да разтрогна по взаимно съгласие, но аз отказах", сподели Харизанов пред "7 дни спорт". Заради отказа на защитника да си тръгне, в Миньор му наложили осемчасов работен ден, който не включвал тренировки, а гледане на видео.

"Смешно е, дори обидно. Викаха ме в 8,30 ч. сутринта да съм гледал клипове - теории и практики. Отидох само веднъж, а на стадиона нямаше дори домакин. Нямаше къде да се преоблека. Всичко това е извън регламентираното в договора ми работно време" коментира още защитникът.

Харизанов вече е разтрогнал едностранно договора си, а заради неизплатената му заплата за месец юли може да внесе иск в Гражданския съд. "Всичко зависи от Миньор, готов съм да се разберем, без да вдигаме шум. Не искам да петня клуба, въпреки некоректното отношение към мен. Имаме среща и ако не се разберем, ще търся правата си в съда", категоричен е Харизанов./БЛИЦ