Отборът на Локомотив (Сф) направи своята първа тренировка за седмицата на игрището в кв. Требич. В заниманието пълноценно се включи след дълго възстановяване на оперирано коляно Румен Трифонов, като халфът участва активно в двустранната игра, която бяха организирали от треньорския щаб за днес, съобщи официалният сайт на клуба. Централният нападател Седрик Базея, който пропусна мача с Берое поради контузия също участва наравно с другите в учебната игра.

Централният защитник Марко Ранджелович, който попадна в последния момент в групата за мача срещу старозагорци, като преди това престоя две седмици на сръбска територия, заради забавяне на работната виза, но все пак игра срещу заралии и получи разстежение, днес тренира на облекчен режим, като състоянието му е под въпрос за следващата среща на локомотивци, информира официалният сайт на отбора.

Вратарят Валентин Галев, който пък бе сменен принудително и откаран в болница със съмнения за счупен нос по време на „железничарското“ дерби, на днешната тренировка тренира отделно от останалите футболисти с треньора на вратарите. Александър Бранеков също поднови тренировки с отбора, макар и по индивидуална програма, като той се възстановява от контузия в прасеца. Останалите момчета в състава тренираха нормално след почивния ден, въпреки че някои от тях имат леки травми след изминалия шампионатен мач.

Междувременно стана ясно, че Маркиньос вече има 12 гола за първенство. Оказа се, че съдията на съботния мач с Берое (1:0) Христо Ристосков е записал в официалния протокол единствения гол на неговото име. По време и веднага след срещата медиите записаха попадението като автогол на Игор Джоман от домакините, но в официалните регистри като голмайстор ще фигурира Марки.

Програмата на Локото до края на седмицата е следната: 10.12.2013 г. (вторник): 14.00 ч. тренировка и влизане в лагер; 11.12.2013 г. (сряда): 14.00 ч. мач 22-ри кръг „А“ група Локомотив – Черно море; 12.12.2013 г. (четвъртък): 10.00 ч. тренировка и възстановяване; 13.12.2013 г. (петък): 15.00 ч. тренировка; 14.12.2013 г. (събота): 11.00 ч. тренировка и отпътуване за гр. Разград; 15.12.2013 г. (неделя): 16.30 ч. мач 23-ти кръг „А“ група Лудогорец – Локомотив.