Започна новият сезон в столичната Четвърта лига.

Един от най-интересните мачове беше в АОГ-Юг групата и се състоя в село Долни Пасарел, където местният тим Урвич 1960 срази завърналия се в групата Левски (Раковски) с 3:1.

Както е известно школата на гостите се ръководи от бившия ас на Левски Станислав Ангелов - Пелето.

Мачът беше изключително интересен, като домакините за пореден път се радваха на сериозна подкрепа от феновете. Двубоят се реши от легенди и дългогодишни футболисти на Урвич. Местният отбор бе предвождан за поредна година от капитана си - синия юноша Николай Стоянов.

Резултатът откри голмайсторът на домакините Александър Господинов след блестяща асистенция на друг от местните любимци Даниел Димчев. Пасарелци покачиха на 2:0 в началото на второто полувреме, когато централният защитник Марио Илков засече с глава топката в противниковата мрежа. Головият пас отново беше на Димчев, който центрира от корнер.

Гостите успяха да намалят резултата, след като Илков се разписа отново, но този път в собствената си врата. При резултат 2:1 главният съдия отсъди много спорна дузпа за тима на Левски, но тя бе спасена след страхотна намеса на вратаря Николай Ростиславов.

Това даде криле на домакините и те убиха интригата след светкавична четириходова акция, завършена от Мартин Чакински, който е сочен за един от най-силните трансферни удари за Урвич от последните години.

Головото подаване бе на Марио Илков, който в неделния следобед бе в центъра на събитията, след като вкара по един гол в противниковата и собствената врата, извърши нарушението за дузпата на Раковски и асистира за третото попадение.

ЧЕТВЪРТА ЛИГА – СЕВЕР
I кръг

Мрамор – Спартак (Подгумер) 1:0
Банкя – Зенит (Филиповци) – (отложен)
Кремиковци – Житен 1:2
Световрачене – Сокол (Негован) 0:8
Вихър (Требич) – Локомотив 2016 5:3
Искър 1945 (Нови Искър) – Левски (Чепинци) 1:7
Въстаник (Войнеговци) – почива

ЧЕТВЪРТА ЛИГА – ЮГ
I кръг

Урвич (Панчарево) – Спарта 5:1
Академик – Обеля Сити 1:3
Витоша (Бистрица) II – Обеля (отложен)
ЦСКА 1948 – Гранит (Владая) – (отложен)
Урвич (Долни Пасарел) – Левски – Раковски 3:1
Орловец (Кокаляне) – Младост 2015 4:1
Железница – Люлин 13:1

Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ СПОРТ