Спортният отдел на bTV е пълен с професионалисти и неведнъж е демонстрирал класата си. В снощната централна емисия обаче класата беше затъмнена с тенденциозно поднесена новина, захапала един от най-великите ни футболисти за всички времена.

На финалната права на ефирното си време водещият съобщи буквално и дословно следното:

„Емил Костадинов е новият спортен директор на ЦСКА 1948. За последно Костадинов беше с такава позиция в ЦСКА, когато Александър Томов беше президент по време на най-тежката криза в историята на клуба“.

Край на цитата…

Темата, свързани с трансфери на „армейски“ легенди в ЦСКА 1948, е изключително чувствителна. И взривоопасна. За „червената“ общност имам предвид. И имайки предвид огромния брой привърженици на тима от Борисовата градина, огънят не бива да бъде запалван допълнително.

А bTV почти го направи. Драсна клечката и я хвърли върху екрана. Или по-точно - върху Емил Костадинов. Драсна я с акцента, че Емо бил работил в ЦСКА в най-тежката криза в историята на клуба - тънък намек, че, видите ли, не си е свършил работата. И че и той има вина за невиждана криза.  

На всичко отгоре спортният отдел допусна огромна грешка. Не знам дали умишлено или неумишлено, но я допусна.

"За последно Емил Костадинов е работил като спортен директор в ЦСКА по времето на Александър Томов". Нищо подобно – за последно Екзекутора на Франция беше шеф в Борисовата градина през сезон 2010/2011, когато собствеността беше в ръцете на така наречените „Титани“.

Изскача въпрос. Защо bTV не уточни, че при един от последните си престои в ЦСКА Емил Костадинов имаше ключова роля за изграждането на силния отбор през сезон 2007/08. Тим, създаден от Емо и треньора Стойчо Младенов, спечелил шампионската титла с убийствена преднина от 18 точки пред втория Левски.

Изскача и потенциален отговор. Факторите в bTV вероятно си бяха поставили за цел да клъвнат Екзекутора на „петлите“. И да увеличат още повече пламъка на напрежението сред феновете на ЦСКА.

Аз специално останах учуден, защото знам какви имена в занаята работят в спортния отдел там. Имена, които винаги са залагали на обективността и безпристрастието. Изглежда обаче не абсолютно винаги…
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ