Шефовете на фирма “Титан” обмислят прехвърляне на бизнеса си в Либия. Именно поради тази причина Димитър Борисов-Гърнето се покри в либийския град Бенгази преди двайсетина дни, а от вчера отново е отпрашил за северноафриканската страна – този път с ортака си Иво Иванов Двамата пробват със зъби и нокти да задържат кокала, наречен “ЦСКА”, па макар и той да е оглозган докрай. Какви задкулисни игрички въртят бизнесмените, четете в следващите редове...
 
Прозорливите Гърнета си прокарваха пътечката в Либия още през зимата. Двамата изненадващо заведоха ЦСКА за приятелски мачлета с местни тимчета. Вестник “ШОУ” още тогава надуши, че “боклукчиите” отиват в Бенгази не заради някакви си там контроли, а заради друго. И ето че днес новината ни бе потвърдена от два абсолютно достоверни и независими един от друг източници.
 
“Преди брой или два в “ШОУ” написахте, че Димитър Борисов е избягал в Либия. Да, той наистина беше там. Гърнето имаше
 
разговори
с кмета на
град Бенгази
 
Знаете, че след края на тоталитарния режим на Кадафи либийците отвориха границите си за бизнес в най-различни сфери. Идеята на “Титан” е да поеме на 50% сметопочистването на Бенгази. Това е вторият по големина град в Либия, а ако успеят да се уредят, “титаните” ще печелят доста пари”, заяви единият от информаторите ни.
 
Концесията за почистването на Бенгази ще се проведе съвсем скоро, а Борисов и Иво Иванов вече се молят и кръстят да изберат тях. И тъй като тия работи обикновено стават по втория начин, слуховете упорито твърдят, че Гърнето е бутнало нещо на кмета на Бенгази, за да прилапа след това сметопочистването на арабския град, разположен на южния бряг на Средиземно море.
 
Нашите информатори разкриха, че Димитър Борисов и Иво Иванов са подали документи за концесията в Бенгази, след като регистрирали нова фирма. “В никакъв случай там няма да отиде официално “Титан”, а друга фирма, зад която стоят двамата българи. Въпросът е дали ще им излезе късметът. При всички положения те се опитват да се махнат от България, където бизнесът им потегли рязко надолу. Нямат вече силни позиции нито в чистотата на София, нито в останалите градове. За ЦСКА да не говорим. Там боклукът, който стовариха, е толкова голям, че няма почистване. Дълговете са безгранични”, припомнят агенти на тигъра на печата.
 “Титаните” обаче до последно пробват да запазят цялата власт в Борисовата градина. Нещо повече – видни представители на БСП, които стоят твърдо зад тях, са опитали да... пробият в “Газпром”.
 
“Един много известен политик от червената партия е ходил инкогнито до централния офис на “Газпром”. Знаете, че руският концерн обяви, че ще стане основен спонсор на ЦСКА. Но с изричното условие, ако “Титан” напусне клуба. Сега Гърнетата и техните бесепарски приятели са правили мили очи пред “Газпром”. Носили са гаранции, че ще покрият дълговете с надеждата руснаците да склонят да станат спонсори още сега. Но естествено отговорът, който са получили, е бил отрицателен. Тази новина достигнала до 
 
Бойко Борисов,
който, меко казано,
останал разочарован
 
от тази постъпка. Министър-председателят вече на няколко пъти обяви, че в договора с “Газпром” за Южния поток има клауза, която гласи, че могъщата фирма ще помогне финансово на ЦСКА. Но всичко това ще се случи, когато “Титан” се изнесе от Борисовата градина”, отсичат нашите информатори.
ГЕОРГИ МАКРИЕВ/ШОУ