Шестима футболисти на Банско са цел за други родни тимове, което хвърли в еуфория, а и в очакване феновете на отбора от зимния курорт, които до момента не са виждали такъв сериозен интерес към свои футболисти. На този етап в списъка на спряганите за трансфер играчи са Благой Наков, Петър Тончев, Йордан Лечов, Георги Ангелов, Венцислав Бенгюзов и Юлиян Попев. Те ще се явят на първата тренировка на тима за 2013 година.

От ръководството на клуба потвърдиха, че има интерес от отбори от „А” група към футболистите на Банско, но до момента няма нищо сигурно. Възможно е да се стигне до трансфер само при условие, че има разбирателство по всички финансови параметри.

В отбора ще бъдат привлечени футболисти отвън само, ако някой от наличните бъде трансфериран в друг отбор. Има набелязани футболисти от страна на ръководството и треньорския щаб на клуба от курортния град, но засега имената и отборите им не се цитират.

Голмайсторът на Банско Благой Наков сподели, че никой от ръководството на клуба не го е уведомил за евентуален трансфер в друг отбор.

„Чета и чувам от различни места, че ме искат от други отбори, но до сериозен разговор от страна на старши треньора Йордан Самоковлийски и изпълнителния директор Красимир Горанов не се е стигнало. Заявявал съм и преди, и сега пак казвам, че ще напусна отбора на Банско при условие, че заиграя в отбор от „А” група и с добри условия”, коментира Благой Наков.