Необичайно топлото време за декември позволи на строителите да форсират ремонта на стадион „Христо Ботев” във Враца. Очаква се до края на годината да бъдат готови половината от двата сектора – Б-1 и Г-1, чиито фундаменти се изливат в момента, пише "Конкурент". Изградена е изцяло новата дренажна система и предстои довършването на отводнителната. Готова е също поливната система, която ще се захранва от огромен резервоар с обем от 30 куб.м. За напояване ще се използва не питейна вода, а течността, добивана от собствени сондажи в спортен комплекс „Христо Ботев”.

Течността ще достига до терена благодарение на автоматична помпа, което намалява до минимум човешката намеса при бъдещата поддръжка на тревното покритие. Семената са засети, а общите работници на стадиона се радват на всеки топъл ден през месеца, който ще позволи на тревата да израсте по-бързо.

Работници от фирмата, извършваща ремонта на стадион „Христо Ботев”, разкриха, че предстои „пълна промяна” на вратите на спортното съоръжение, както и на административната сграда. Дограмата в зданието е подменена, помещенията са топлоизолирани, а в момента се довършва новата цветна мазилка.

Ремонтът на стадиона във Враца се извършва по проект за 5 000 000 лева, финансиран от спортното министерство. Дейностите са грандиозни и са разпределени в два етапа. От ведомството на министър Красен Кралев осъществяват не само пълен мониторинг на ремонта, но и помагат с всичко необходимо на общинската управа във Враца, за да може работата да приключи по-скоро.