Куп подаръци получи Георги Марков, който днес официално се сбогува с футбола. 39-годишният защитник започна титуляр в контролата с "Левски", която бе негов бенефис.

Марков остана на терена до 18-ата минута, когато отстъпи мястото си на Любомир Божинов. Ветеранът връчи капитанската лента на Кристиян Добрев и напусна игрището под бурните аплодисменти на близо четирите хиляди зрители, изпълнили сектор "А" на стадиона в "Надежда". Марков, известен с прякора Рендето Вьорнер, беше поздравен не само от привържениците на Локо (Сф), а и от тези на "Левски", които също радваше преди години. И двете агитки бяха станали на крака и благодариха на бившия национал.

Преди началото на бенефиса Марков бе уважен от голяма част от бившите си отбори. Първо получи букет и специален плакет от Локо (Сф), връчен му от изпълнителния директор Иво Тонев. Георги Иванов-Гонзо му подари от името на "Левски" букет, плакет и синя фланелка с №5 и надпис "Благодарим ти, Жоро". С подаръци се отчетоха още от БФС и ПФЛ. Марков получи подаръци още от Монтана и от бившия си треньор в "Надежда" Стефан Грозданов, както и от Берое в лицето на Васил Драголов. Шефът на фенклуба на "Левски" Владимир Владимиров-Гугутката също награди Марков от името на "сините" привърженици.

Георги Марков е роден на 20 януари 1972 г. Дълги години защитава цветовете на "Ботев" (Пловдив), Трабзонспор (Турция), Ерготелис (Гърция), "Левски" и Локомотив (София). За "сините" универсалният защитник записва повече от 100 участия за първенство, купа на страната и евротурнирите. Два пъти е шампион и три пъти носител купата на страната с "Левски". Бивш национал на България с 36 мача и е втория българин с гол срещу Англия - на 9 юни 1999 г. за 1:1.