Сръбските хулигани няма как да прехвръкнат през граничен пункт Калотина за приятелския мач с България на 17 ноември. Съседите ще пуснат бариерата за всички фенове, които по някакъв начин са попаднали в регистрите за футболен вандализъм.

Шефът на сръбския футбол Томислав Караджич е уверил управата на БФС, че се вземат необходимите мерки съвместно с вътрешното и външното министерство да се елиминира и най-малкият риск от повторение на страшните сцени от прекратената евроквалификация с Италия в Генуа миналия месец. Тогава радикално и националистки настроените фенове от Сърбия предизвикаха катаклизмите.

"Водихме подробна телефонна и писмена комуникация с колегите от Сърбия. Те ни уверяват, че са взети мерки. Знаят кои са хулиганите и няма да им позволят да минат границата. Ако съществуваше риск, аз нямаше да позволя този мач", заяви пред "Труд" президентът на БФС Борислав Михайлов.

От Сърбия няма да организират екскурзии за контролата в София и са информирали БФС, че не желаят да получат нито един билет.

"Органите на реда и тук ще внимават много", добави Михайлов.

"Да не забравяме, че е приятелски мач, между близки народи и не би трябвало да има почва за притеснение", каза още президентът на БФС. /БЛИЦ