Мачът “Левски” - ЦСКА на 25 октомври е застрашен да се играе без публика, пише "Труд". Причината - запалянковски безчинства при “синята” грешка с 1:1 срещу “Марек” в Дупница вчера.
 
Полицията в града отказа да бди на двубоя заради ангажименти в деня за размисъл преди изборите. Униформените трябваше да пазят бюлетините в 400 секции.

За реда се грижеше рехава частна охрана. Започна се с гафа дузина “сини” фенове да бъдат пуснати да минат през друг вход, а не да бъдат насочени към отредения за сектора за гости. Те се появиха в сектор “Б”, после гардовете им позволиха да минат през целия “В”, където бе агитката на “Марек”, на път към “сините” блокове в “Г”. Логично се стигна до ругатни, но заваляха предмети и седалки, дупничанин дори извади няколкометрова дъска. От сектора за гости наскачаха левскари, преодоляха загражденията и се включиха в мелето.

В средата на първото полувреме реферът Георги Игнатов спря мача за 4 минути, но страстите утихнаха, играта продължи. Чак малко преди почивката до “синята” трибуна се явиха десетина полицаи с щитове.

Дисциплинарната комисия трябва да вземе решение по инцидентите във вторник. Член 37 от Дисциплинарния правилник засяга случая. Според точка 7 при масово сбиване на трибуните следва 1 мач лишаване от домакинство. Ако не може да бъде идентифицирано привържениците на кой от клубовете са инициатори, се санкционират и двата.

Да се мести вечното дерби при наказание е малко вероятно, явно ще остане на националния стадион.
Затова реалната санкция -ако бъде наложена на “Левски” - ще е за закрити врати.

Тогава обаче трябва да бъде приложена и точка 8 от правилника. Тя визира 30 000 лева глоба при трето провинение от тип за лишаване от домакинство. А “сините” вече отнесоха две санкции за закрити врати...