Полузащитникът Дилян Колев, който през последните месеци игра в Исландия, се завърна в родния си Бенковски (Бяла) и го поведе към челото в Североизточната "В" група. В мач от 8-ия кръг Колев и съотборниците му разбиха с 5:0 гостуващия провадия.

Домакините доминираха през цялото време и дори пропуснаха да запишат още по-впечатляващ успех. Първият гол в мача реализира дългогодишният голмайстор на отбора Пламен Петров, след което Дилян Колев удвои с топовен изстрел, пронизвайки вратаря на Провадия - 2:0.

Появилият се на смяна Брашнаров направи 3:0, а за 4:0 се разписа Дамянов от пряк свободен удар. Петият гол отбеляза Ивайло Иванов от дузпа, която Дилян Колев изработи.

"Радвам се, че момчетата ме приеха много добре. Надявам се да помогна на моя град и Бенковски да бъде колкото се може по-нагоре в класирането. Тепърва обаче предстоят тежките мачове", коментира Дилян Колев пред БЛИЦ след победата.

"Още като отидох в Исландия, беше ясно, че ще играя там само няколко месеца. Имах интересно предизвикателство, надявам се след време пак да изляза в чужбина", добави бившият младежки национал, който има опит и по терените в Молдова и Черна гора.

След победата с 5:0 над Провадия Бенковски (Бяла) има 15 точки в актива. Лидер на Североизток е Дунав (Русе) с 22 точки.

СЕВЕРОИЗТОЧНА "В" ГРУПА

8 кръг
3 октомври 2014 г. (петък), 16:00 часа
Кубрат - Светкавица (Търговище) 1:2
Суворово - "Ботев" (Нови пазар) 2:0
Септември (Тервел) - Черноморец (Балчик) 0:4
Тича (Долни чифлик) - Белица (Белица) 2:1
Черноморец (Бяла, обл.Варна) - Две могили 1:3
Дунав (Русе) - Шумен 1929 3:0
Бенковски (Бяла, обл.Русе) - Провадия 5:0
3 октомври 2014 г. (петък), 18:00 часа
Калиакра (Каварна) - Доростол (Силистра) 4:0