Локомотив (София) и Етър направиха 0:0 на стадиона в столичния квартал "Надежда" в среща от 7-ия кръг на Втора лига. Така "железничарите" прекъснаха серията от 5 поредни победи на "болярите". Равенството пък е второ поредно за "червено-черните", които вече шест поредни срещи нямат победа в този шампионат. Освен това трети пореден двубой за първенство, в който тимът на столичани не успява да отбележи гол.

През първата част играта беше равностойна и чистите голови положения липсваха. След почивката Локомотив и Етър започнаха да гледат по-често към вратите и интересните ситуации зачестиха.

В 54-ата минута Емил Виячки можеше да изведе домакините напред в резултата, но ударът му от дистанция беше отразен. В ответната атака и великотърновци стигнаха до далечен удар, но вратарят на "червено-черните" Александър Любенов се представи великолепно и отрази опасния изстрел. 

В 61-та минута дойде и най-чистото положение за Етър. Тогава юношата на ЦСКА Джихат Кямил излезе сам срещу Любенов, но ударът му беше избит с една ръка от стража. Топката обаче стигна до връхлитащия Петър Димитров, но той не можа да я насочи в мрежата и атаката беше опропастена. 

В 75-ата минута Димитър Георгиев от софиянци имаше страхотен шанс да реализира. Играчът на "железничарите" излезе срещу вратаря на Етър, но стреля в аут.

В крайна сметка до края не паднаха попадения и двата тима поделиха точките.

Равенството позволи на „виолетовите” да опазят първото място в класирането, следвани от ЦСКА 2. 

ВСИЧКО ЗА ВТОРА ЛИГА - ТУК