Халфът на ЦСКА Здравко Лазаров разтрогна по взаимно съгласие с клуба. Ето какво каза Електричката пред БЛИЦ за престоя си на “Армията” и за бъдещето си:

-Здравко, защо си тръгна от ЦСКА?
-Исках да напусна и разтрогнах по взаимно съгласие. Старши треньорът Любослав Пенев не ме искаше в отбора, не влизах в плановете му и логично се стигна до раздялата. Аз няма да стоя в отбор, в който съм резерва и треньорът не ме иска. Седнахме, разбрахме се и си стиснахме ръцете. Платиха ми всичко дължимо до момента, така се бяхме договорили, иначе нямаше да си тръгна.

-Това означава ли, че си тръгваш заради Любо Пенев?
-Все търсите под вола теле. Само мога да кажа, че пожелавам успех на Любо Пенев. Каквото е имало между нас, си остава на тренировките.

-Имало ли е конфликт и защо те изгони на една тренировка?
-Тогава не бях виновен, той просто чакаше някои да каже нещо, за да го изгони. И друг път сме се шегували. Аз просто се помайтапих, да дойде при нас и да влезе в центъра на квадрата, а той избухна и ме изгони. Не се сърдя и не съжалявам за нищо, аз съм такъв човек, не се връщам назад, за да видя дали съм могъл да поправя нещата.

-Докъде ще стигне ЦСКА с този подмладен състав?
-Аз и вчера им казах на шефовете, че им свалям шапка, че искат да налагат юноши. Но високи цели с тази детска градина не се гонят, просто няма как да стане. На тези деца им трябва време, за да се ошлайфат.

-Чувстваш ли вина за пропуснатата дузпа във Варна срещу Черно море?
-Не, за какво да изпитвам вина, като на всеки може да се случи. Знам, че дойде в неподходящ момент, но това е положението. А и според мен тази дузпа нямаше да реши първенството в полза на ЦСКА. Най-важният мач бе този с Левски. Ако го бяхме спечелили, ставахме шампиони, а не после да се обвиняваме за дузпата във Варна, за мача в Ловеч и да чакаме останалите да ни свършат работата.

-Защо не бе титуляр през пролетта и игра толкова малко?
-Питайте треньора, аз не мога да ви отговоря. Така е преценил, така е постъпил. Сигурно е имало по-добри от мен. Аз си тренирах всеки ден и нямах никакви проблеми.

-Заслужено ли Левски стана шампион?
-Естествено. Щом си взеха преките двубои, няма какво повече да коментираме. Не може да искаме да сме първи и от двата мача да не сме спечелили нито един срещу “сините”. Едва ли на някой в ЦСКА ще му е сладка такава титла, когато отборът няма победа във вечното дерби.

-Имаше ли разлика в работата на Димитър Пенев и Любослав Пенев?
-Каквото и да кажа за Димитър Пенев, ще бъде малко. Всеки знае какъв е този човек. Сигурно се вижда по резултатите кой какво може. Той ни вдигна миналата есен от почти разпаднал се отбор.

-Мислиш ли за отказване?
-Не, имам още сили да играя, чувствам се добре. Сега обаче искам да си почина малко. Не искам да мисля за никакви отбори, оферти и т.н.

-Може ли да се върнеш в Славия?
-Имам три-четири варианта, но не са сигурни, а и нали ви казвам, първо ще си дам почивка.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ