Треньорът на "Левски" Антони Здравков коментира играта на отбора в контролната среща с руския Урал (1:1). Попадението за "сините" в последния мач от лагера в Кипър реализира Валери Божинов, който днес навършва 28 години.

„Като игра по време на контролите имахме своите добри моменти, но повече преобладаваха проблемите. В днешният мач показахме две лица. През първото полувреме изглеждахме бавни, тромави и мудни. След почивката се представихме коренно различно и съм доволен. Контролирахме мача, докато преди почивката се поведохме по играта на руснаците”, коментира Здравков.

„Няма да се откажем от играта с флангови играчи, просто ще редуваме. Днес предварително се знаеше кой ще играе едно полувреме, тъй като има лека умора в краката. Може би това допълнително им „даде криле” да не се напрягат, защото знаеха, че ще бъдат сменени. Това си е за тяхна сметка”, допълни Здравков.

„Божинов не е готов да играе 90 минути на високи обороти. Той може да престои 90 минути, но няма да бъде полезен нито за отбора, нито за себе си. До 3-4 кръг ще е готов за цял мач. Отборът физически е готов на сто процента. Тактически смятам, че теоретично също сме готови, остава да го покажем на терена. Белаид и Чмовш показаха прилична игра и добра комуникация. За първи път играят заедно. Идеята днес беше Белаид да играе и с двамата ни централни защитници. И тримата са добри футболисти”, каза още треньорът на "Левски".

„Тези които започнаха днес двубоя не значи, че всички ще бъдат титуляри срещу Славия. Тези които влязоха през второто полувреме също имат своя шанс. Все пак има още една седмица до мача. Тепърва аз и колегите ще направим анализи на контролите. Хората, които покрият нашите изисквания, ще попаднат в стартовия състав”, коментира специалистът.

„При всички положения Бастос е изостанал с подготовката. Лично аз разговарях с него доста дълго време. Това което той ми каза е, че всеки ден е посещавал фитнеса и е правил бягания. Единственото, което му липсва е тренировки с топка, както е и при Божинов. Надявам се, че докато оправим документите на Бастос, че той ще е направил един мини цикъл и смятам, че до 10-12 дни опитен футболист като него знае как да влезе във форма”, заяви още Здравков.

„Щом Тодор Батков е казал, че ще имаме поне още едно ново попълнение, на мен не ми остава нищо друго да го потвърдя. До момента все още не се е подписал конкретен договор, за да обявявам имена. Смятам, че във всеки момент може да стане и провал. Така както всичко е сигурно, така утре нещо може да се случи и не е правилно да споменавам, каквото и да е име. Става въпрос за ляв защитник”, завърши Здравков.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA