Треньорът на „Ботев“ (Враца) Антони Здравков очаква тежък мач с Миньор (Перник). Двубоят от 7-ия кръг на "А" група е на 30 септември от 17:00 часа в Своге.

„Това ще е двубой, за който аз имах много кратко време като треньор и като време за работа с отбора. Един мач, в който определено ще търсим да играем футбол. Такъв, какъвто се харесва на хората. Ще искам отборът да изглежда минимум по начина, по който изглеждаше срещу Локо (Пд)", категоричен е Здравков.

Той уточни, че в никакъв случай няма да се търси отстъпление от това, което тимът е показал като игра срещу „смърфовете“. Напротив, ще заложи на по-голямо развитие като игра. Наставникът съобщи, че целта срещу Миньор е победа.

„Нямаме друга алтернатива. Не мога да кажа как ще завърши двубоят, но целта пред отбора е да излезем на терена, да се потрудим и да спечелим трите точки.“

Здравков съобщи още, че в отбора има много проблеми. „Опитваме се със спортния директор Валентин Станчев да работим в една посока, с едно мислене. До момента се получава. Ще направим така, че да изглеждаме добре и надявам се да спечелим предстоящото гостуване“, добави той, цитиран от клубния сайт.

В състава на „Ботев“ има четирима контузени футболисти – Николай Христов, Илия Илиев, Роберто Флориано и Пира. „Надявам се тази вечер всички да се включат в тренировките, за да можем да имаме пълноценна група. Кардинални промени в състава обаче няма да има.“

„Надявам се да има и нови футболисти, ако успеем да ги картотекираме. Наясно съм, че завърналите се във Враца са изостанали с подготовката, но и тези, които са били тук и са тренирали 2 месеца, също не са в необходимата спортна форма. Това не е добре! На мача с Локомотив се видя, че имаме двама-трима които могат да играят 90 минути на пълни обороти и това е основното ни притеснение“.

Според Тони Здравков в момента няма как да се работи за физически качества. Единственото, което ще се прави, е да се играе повече тактически не с минимални, а с максимални усилия. Основната цел на вчерашната контролна среща е била опознавателна.

„Исках да видя всички футболисти в игрова обстановка. Видяхте, че имаше и няколко състезатели на проби, които в никакъв случай не показаха, че имат място в нашия отбор. Трябва да изградим една група от определен брой момчета, с които да се работи. Останалите, ако покажат необходимите качества, ще попаднат в тази група за да помагат.“

„Ще направя всичко възможно групата да бъде сведена до нормална бройка, за да може да се работи. Разчитам на прекъсването в първенството, което предстои след мача с Черноморец. В него ще можем да наваксаме малко от физическа гледна точка“, завърши Антони Здравков.