Старши треньорът на “Ботев” (Враца) Антони Здравков изрази задоволство от втората поредна победа на тима му, но призна, че има още много проблеми в отбора. Врачани измъкнаха 1:0 като гост на Миньор (Перник) и се отлепиха от дъното в класирането.

„Знаехме, че ни очаква един много тежък мач. Познаваме добре Миньор, те са почти същият отбор – добре обигран. Противопоставихме се максимално в защита, но пак ще се повторя от миналия мач – на нашия отбор му липсва физическа подготовка“, сподели наставникът.

„Второто полувреме бяхме принудени да играем само на контраатака, защото Миньор има бързи футболисти. Успяхме да вкараме гол и да го задържим, което е много важно. Тези три точки ще дадат огромно самочувствие и на публика, и на футболисти, защото положението преди това бе тежко. С тези два спечелени мача те сами си ги спечелиха, сами си вдигнаха самочувствието. Надявам се оттук нататък с всеки изминал ден да подобряваме физическата подготовка на отбора. За момента това е най-големият ни проблем.“

„Отборът има проблем, опитваме се да правим ротации. Виждате, че и смените, които направихме в последните два кръга, са все различни хора, на различни постове.“

„Хората, които ме познават във футбола, знаят, че дисциплината е на първо място за мен. Оттам вече идва и настроението. Микроклиматът е много важно нещо във всеки отбор, да се пренесе и на терена. Тук идва психологическите момент и процеси, които един треньор трябва да ги владее и прилага. Смятам, че имам самочувствието, което да дам на футболистите, така че те да вървят напред“, завърши Здравков.