Завърналият се на поста старши треньор на "Ботев" (Враца) Тони Здравков се надява със завръщането на някои основни футболисти отборът да започне да се измъква от дъното на родния футбол.

"След като разговарях с кмета Николай Иванов, се разбрахме да направим всичко възможно, за да вдигнем отбора морално. Футболистите да показват сърце, дух и желание за победа. Целта е колкото е възможно по-бързо да върнем точковия актив и да запазим мястото си в „А“ група.

Всички знаем, че ще бъде много трудно, но ние като ръководство ще дадем всичко, на каквото сме способни. Надявам се и футболистите да се раздадат максимално на терена, за да постигнем тази цел. Много хора са ни отписали и са сигурни, че „Ботев“ (Враца) ще изпадне, но аз лично се надявам да ги опровергаем.

Закъснели сме с подготовката. Прави се отбор в движение, а мачовете предстоят. До момента „Ботев“ загуби домакинства срещу не толкова силни отбори, а предстоят още срещу силни съперници. Първият такъв е Локомотив (Пловдив). С наличните футболисти очакванията ми от този мач не са големи.

Надявам се в най-кратки срокове да успеем да върнем една част от момчетата, които са били тук преди това. Тези футболисти познават обстановката и знаят, че тук се играе със сърце. Желая колкото е възможно повече футболисти от стария отбор да са на терена“, заяви Антони Здравков пред клубния сайт.