Треньорът на Нефтохимик Антон Спасов беше много доволен след победата с 2:1 над Калиакра в снощния мач от 24-ия кръг на "Б" група. В този двубой специалистът и футболистите му си бяха боядисали косите в зелен цвят по повод класирането на тима в "А" група.

"Смятам, че изиграхме мача тактически правилно и победата е напълно заслужена. Футболистите играха освободено. Ден преди двубоя им обърнах внимание, че остават мачове до края, които трябва да спечелим. Смятам, че въпреки еуфорията, те се справиха отлично", каза Спасов.

Той не пропусна да благодари на феновете за подкрепата, но и изрази надеждата си, че в последния мач срещу Спартак (Плевен) на стадион "Лазур" ще присъстват много повече зрители.

"Шейховете" почиват днес, а в четвъртък и петък ще направят по една тонизираща тренировка. Поради заетост на отборите, няма да бъде организирана контрола в свободните събота и неделя. Този уикенд Нефтохимик няма мач от "Б" група, тъй като бие служебно отказалия се на полусезона Сливен.

След почивните дни бургаският тим ще поднови занимания в понеделник, като денят и часът на мача със Спартак (Плевен) ще стане ясен в началото на следващата седмица.