Монтана започна лятна подготовка с група от 19 футболисти, от тях осем са нови, четирима от които идват на проби. Ръководството на клуба се е договорило и е въпрос само на часове да подпише договор с централния защитник Тихомир Трифонов-Херо и с полузащитниците Николай Чипев и Георги Коруджиев.

Първите двама се завръщат отново на стадион „Огоста” след престои съответно в Нефтохимик и Азербайджан. Коруджиев, който е зет на Наско Сираков, пък за последно е играл в унгарското първенство. До края на седмицата на новия треньор на монтанци Стевица Кузмановски ще трябва да докажат, че имат място в отбора Денис Пидев (Верея), Фатих (Бурсаспор), Антон Полюткин (ЦСКА Москва) и Кристиян Кръстанов (ЦСКА). Както вече стана ясно, тестове на "Огоста" ще изкара и юношата на Бешикташ Ертугрул Тюрксевер, който беше доведен в клуба от популярния Кирил Евтимов, известен с многобройните си футболни контакти не само у нас, но и зад граница.

От миналогодишния състав на стадион „Огоста” остават вратарите Христо Иванов и Ивайло Василев, защитниците Раиф Мурадов, Георги Ангелов и Иван Михов и нападателите Атанас Илиев, Петър Атанасов, Сергей Георгиев и Цветан Варсанов. Няколко дни почивка повече е получил роденият в Марсилия алжирец с френско гражданство Набил Еженави.

Трима таланти от детско-юношеската школа на клуба също започнаха подготовка с Монтана. Това са полузащитниците Християн Илиев и Любомир Тодоров и таранът Александър Веселинов.

В следващите няколко дни в Монтана очакват още шестима нови, от тях двама са французи, двама бразилци, а другите двама – българи. И шестимата идват, за да подпишат договор с клуба. По програма до края на седмицата монатнци ще се готвят на стадион „Огоста”, а в неделя заминават на лагер в Банско (26 юни - 16 юли). В пиринския балкан отборът ще изиграе пет контролни срещи, още две след като се прибере отново у дома. По традиция преди да излязат за първата си тренировка футболистите и треньорския щаб на Монтана бяха поздравени от кмета Златко Живков, който влезе в съблекалнята и пожела успешна подготовка на отбора. Рекорден за последните десетина години зрителски интерес предизвика първата тренировка на отбора. Феновете оживено коментираха селекцията, новия треньорски щаб и шансовете на отбора за място в топ 10 на новата Първа професионална лига, каквито цели е поставило ръководството на футболния клуб.

Кои започнаха подготовка:
Вратари: Христо Иванов, Ивайло Василев
Защитници: Иван Михов, Георги Ангелов, Раиф Мурадов, Тихомир Трифонов (Нефтохимик), Денис Пидев (Верея), Антон Полюткин (ЦСКА Москва), Фатих (Бурсаспор), Кристиян Кръстанов (ЦСКА)
Полузащитници: Георги Коруджиев (Унгария), Николай Чипев (Азербайджан), Християн Илиев (ДЮШ), Любомир Тодоров (ДЮШ)
Нападатели: Сергей Георгиев, Атанас Илиев, Петър Атанасов, Цветан Варсанов, Александър Веселинов (ДЮШ)

Програмата за лятна подготовка:

21-25 юни стадион „Огоста”

26 юни-16 юли лагер в Банско

18-29 юни стадион „Огоста”

Контролните срещи през лятната подготовка:

29 юни - с Верея в Банско
2 юли - с Банско в Банско
6 юли – с Ботев (Враца) в Банско
9 юли – с Пирин (Благоевград) в Банско
16 юли – с Витоша (Бистрица) в Банско
20 юли – с гръцки отбор в Правец или стадион „Огоста”
25 юли – представяне, търси се съперник в зависимост от това, къде ще бъде първият мач на Монтана от новия сезон, ще се играе или на чужд терен или на стадион „Огоста”.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2016