Австрийският гранд Рапид (Виена) също желае нападателя на Кайзерслаутерн Илиян Мицански. По-рано стана ясно, че българският нападател е трансферна цел и на "Левски".

25-годишният голаджия от Сандански се възстановява дълго време от контузия, а в момента възвръща формата си във втория състав на "лаутерите". Според прогнозите на германските медии Мицански ще поиска да се махне от "Бетценберг". Ако австрийският нападател Ервин Хофер остане в Кайзерслаутерн, шансовете на българина за титулярно място са минимални.

Мицански има договор с германския клуб до лятото на 2014 година. В края на март стана ясно, че Лех (Познан) дава 500 000 евро, за да го върне в Мицански. До миналато лято той риташе за Заглембе и след като направи страхотен сезон в полската втора дивизия се стигна до трансфера му в Кайзерслаутерн.

В Бундеслигата Мицански до момента има само 10 мача и 1 гол, като по-често играе за втория тим на "лаутерите".

Интересът на Рапид към него не е от днес. Преди да заиграе в Германия нападателят дори пътува до Виена за разговори с ръководството на клуба. Мениджърската агенция, която се грижи за интересите на Илиян, е позиционирана в Австрия. /БЛИЦ

2_2.jpg