Венцислав Христов иска да напусне Металург и да заиграе в първенство извън Украйна. Нападателят най-вероятно ще си тръгне от Донецк и от новия сезон ще бъде преотстъпен – най-вероятно на български клуб.
 
Бившият футболист на Берое бе силно искан от ЦСКА. През януари и февруари “червените” бяха на крачка от привличането му, но след като не успяха да намерят исканите 200 000 евро, сделката пропадна. В края на трансферния прозорец в Украйна Металург предложи отлична оферта на старозагорци и купи Венци Христов.
 
Заради бурните събития в бившата съветска република обаче нападателят не се чувства комфортно и предпочита да смени обстановката. Неговият мениджър вече е уведомил ръководството на украинския клуб, което е готово да преотстъпи Христов.
 
Упорито се говори, че ЦСКА следи под лупа случая в Венци, имайки готовност да действа. В Борисовата градина обаче има огромна неяснота относно бюджета за лятната селекция. Интерес към Христов продължава да съществува и от Лудогорец, говори се и за други наши отбори.
 
Според източници на БЛИЦ в края на месеца ще се знае със сигурност какво ще се случи с родения през 1988 година в София нападател. Твърди се, че шансовете му да остане в Металург догодина са доста малки.

Венцислав Христов игра 20 минути при загубата на настоящия му тим с 1:3 от Днепър като гост в мач от 28-ия кръг на украинското първенство.