Треньорът на Черно море Александър Станков съобщи пред БЛИЦ, че за момента единственото сигурно попълнение е Кирил Акалски. Вратарят работи с наставника и в Локомотив (Пловдив), а специалистът иска и още един от играчите на "смърфовете" - Йордан Тодоров. Станков също така добави, че "моряците" правят опит да си върнат нападателя Брус Инканго, който игра на "Тича" през пролетта на миналата година.

"За момента само Акалски е сигурно попълнение, но не се притеснявам, че селекцията се бави. В Черно море има добри футболисти и не се нуждаем от много нови играчи. Работим, но нещата не са лесни. Повечето от набелязаните футболисти ни казват, че очакват предложения за чужбина и ако не си намерят отбори зад граница, тогава ще склонят да дойдат в Черно море", обясни Станков пред БЛИЦ, добавяйки, че по негово настояване Димо Атанасов остава в отбора, като вече е подновил договора си в клуба.

"Моряците" започват подготовка в четвъртък. Тимът ще има два лагера в Банско (18-28 юни) и (1-14 юли). За момента единствената договорена контрола е с Марек. До дни се очаква да станат ясни и другите противници на Черно море.