Феновете на столичния Локомотив изразиха недоволството си, че тима ще играе домакинските си мачове на стадион “Славия, докато трая неуредиците със стадиона в квартал Надежда. Те обявиха, че няма да присъстват на днешния мач срещу Локомотив (Пловдив) от първия кръг на „А” група, който е 18:00 часа.

БЛИЦ публикува декларацията на привържениците на „железничарите” без редакторска намеса:

„След като за пореден път ставаме свидетели на грозни финансови игри около спортен комплекс Локомотив и след решението на "ръководството" на ПФК Локомотив, да започнем сезона с домакинство на стадион "Славия", ние организираните привърженици на Локомотив бихме искали да заявим следното:

Няма да стъпим на "домакинство" на стадион, различен от родният Локомотив! Поредният сезон с "домакински" мачове на чужди стадиони само петни името на славният ни клуб. За нас, безхаберието по отношение на стадион Локомотив, е демонстрация на неуважение и незачитане на железничарските традиции и гавра с локомотивците защитаващи червено-черните цветове!

Изразяваме нашата подкрепа към треньора и футболистите на Локомотив, но ще присъстваме само на гостувания!

Хилядите локомотивци подкрепили отбора на миналото домакинство с Локомотив (Пд) със сигурност ще пропуснат неделната среща. "Благодарим"!

УО "Железни бригади", R.B.P., D.B.H., D.H.V.”