Треньорът на Ботев (Пловдив) Желко Петрович коментира загубата с 0:1 от Славия, след която "жълто-черните" останаха само с 1 спечелена точка в последните си четири шампионатни срещи. Наставникът обвини реферите, че не са зачели гола на Кристиян Димитров. 

„Не знам какво да кажа, защото това е футболът. Това е българският футбол. Виждате, че имаше липсващи играчи при нас, което не е извинение. Имах само защитници на пейката и един млад футболист, но всяка грешка, която направихме беше наказвана. Така ни и вкараха гол. Имахме своите шансове, един или два, но не успяхме да вкараме", каза Петрович. 

"Не искам да говоря за съдиите. Вкарахме гол, но го отмениха. За страничния рефер бе много лесно да види, че имаше гол. Срещу 10 от Славия натискахме, имахме добри възможности, но не успяхме да реализираме и да се справим срещу добре организирания им отбор", каза Петрович, който беше попитан дали възнамерява да подаде оставка - "Не. Имам контракт за две години. Ако ръководството на Ботев реши, че не съм правилният човек, може да кажат кой да води отбора. Но ми дайте шанс и доверие, защото футболистите ме харесват. Искат да продължат, вярват в това, което правим."

"Нямаме играчи на скамейката, които да направят разликата. Това не е критика, но ляв бек ни играе ляво крило. Тонев е добро крило, но не може да влезе във форма за две седмици. Виждате, че полузащитници играят като нападатели. Много е трудно за феновете, но за мен, футболистите и хората в клуба е още по-трудно. Ако хората не са щастливи, те могат да ме махнат. Но аз давам 100% от себе си. Ако повечето от нас не приемат тази ситуация, изводът е да ме уволнят. Тази година ще е трудна за нас. Ако хората не могат да го приемат, нищо не мога да направя”, завърши Петрович.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - 1/16-ФИНАЛИ