Бившият спортно-технически директор на "Левски" Андрей Желязков заяви, че срещу Черно море (4:0) "сините" са демонстрирали голямо израстване спрямо мачовете си в Лига Европа срещу Сараево.

"Получи се хубав мач срещу Черно море, както и предното домакинство срещу Ботев (Пловдив). "Сините" постепенно намират себе си. Тимът вече има свой облик, докато по-рано това не беше така. Показват някои добри неща, но отбраната е невралгична зона.

"Левски" няма класни защитници, които могат да спрат съперников играч един на един. Отборът започва да показва наченки на шампионски манталитет в игра си, явно Илиан Илиев е започнал да налага своя стил", отбелязва Жужо.

Той смята, че новите попълнения, които са разочаровали с изявите си в Лига Европа, вече са започнали да оправдават своето привличане.

"Когато гледах Марсиньо срещу Сараево, просто се бях отчаял. Но постепенно бразилецът започна да загатва за сериозните си качества. В него определено има много футбол. Роман Прохазка впечатлява, без да блести. Нагърбва се с черната работа и е полезен и в двете фази. Много комплексен и хубав играч.

Тази година "Левски" и Лудогорец бързо ще дръпнах с 10-15 точки пред останалите. Разградчани са по-обиграни, но на "Герена" има по-голяма жажда за титла отвсякога и до последно ще бъде интересно", коментира Желязков пред "Тема Спорт".