Нефтохимик ще бъде собственост на дама! Това стана ясно след днешното заседание Общинския съвет в Бургас, информира KotaSport.com.

Общинските съветници гласуваха да прехвърлят притежаваните от Община Бургас 82% от акциите на Нефтохимик на Анелия Златкова. 26 от местните парламентьори гласуваха „за“, 9 – „против“, а 7 – „въздържал се“. Така тя ще закупи мажоритарния пакет акции на „шейховете“ за 1 лв.

Анелия Златкова е заявила, че може да осигури нови спонсори на клуба, които да налеят свеж ресурс. За целта обаче бе поискала минимум 25% от акциите за нея или за новите партньори. В хода на разговора обаче се е стигнало до предложение тя да получи целия общински пакет срещу 1 лев, като поеме ангажимент да издържа дружеството и поетапно да започнат да се чистят и задълженията.

Сега сделката трябва да бъде оформена юридически и да е готова до предстоящото Общо събрание на клуба на 20 октомври. Досега Анелия Златкова бе член на Съвета на директорите на ПФК Нефтохимик.

Фенската групировка на „шейфовете“ с името „Ултра Нафта“ обаче използва профила си във „Фейсбук“, за да изрази недоволството си от избора на Анелия Златкова. Те публикуват редица документи, от които става ясно, че фирми на бизнесдамата имат запори за стотици хиляди левове.


 

Община Бургас, това ли е новият собственик на ПФК Нефтохимик Бургас 1962-официална страница? Днес ще гласувате...

Публикувахте от ULTRA NAFTA в Понеделник, 28 септември 2020 г.