Жената на Емил Кременлиев – Таня, го е заплашвала на няколко пъти в последните дни, че ще си сложи край на живота. Двамата от почти две години не живеят заедно, но нямат официален развод. Таня от край време има проблеми с психиката, но напоследък симптомите зачестили. Кременлиев, който е герой от световното първенство по футбол в Щатите през 1994 година, споделяше доскоро леглото си с варненска хубавица. Таня обаче искала мъжът й да й изпраща редовно пари, тъй като едва връзвала двата края. Но след като той отказал, тя обявила, че ще си сложи край на живота.
Роденият на 13 август 1969 година бивш национал има двама синове от брака си.
 
“Кременлиев е страхотен човек, но нямаше как да продължи да живее заедно с Таня. И той в момента не е много добре финансово. Кризата го удари, понатрупа малко дългове, но се справя някак си, защото е мъжкар”, коментират пред БЛИЦ близки до бившия футболист на Славия, “Левски”, ЦСКА, гръцкия Олимпиакос и германския Унион (Берлин).  
 
През 2009 година Кременлиев се кандидатира за депутат от листата на ДПС в 23-ти избирателен район на София. Той обаче не събра нужните гласове и плановете му влезе в политиката удариха на камък.